Ons verhaal

By Sam (voorheen Linchérie), Samantha Ossel, Amorsplein 5:

“Dezelfde ondernemer, dezelfde plek en dezelfde merken, maar niet langer meer onderdeel van een grote speler. Onlangs besloot ik om onder mijn eigen naam verder te gaan en niet langer meer als franchisenemer onder het merk Lincherie te ondernemen. Hoewel dat op het eerste gezicht niet heel grote veranderingen met zich meebrengt voor mijn klanten, sta ik nu als echte lokale ondernemer nog dichterbij mijn klanten en kan ik mijn service volledig op hen afstemmen. Bovendien hebben mijn zaken in Maastricht en Sittard een kleine make-over ondergaan, dat is terug te zien in het interieur en de huisstijl die met een vintage look nog meer een eigen gezicht hebben gekregen.”

 • 2022 - augustusSittard en Maastricht verbouwd

  Worden beide winkels verbouwd en gaat ook Sittard onder eigen vlag verder. Sittard maakt direct ook de overstap naar een groter pand (3x zo groot) Brandstraat 27, waar we, net als Maastricht, onder naam: BY SAM - lingerie verder gaan.
 • 2022 - juniFiliaal Maastricht

  Maastricht gaat als eerste onder eigen vlag (BY SAM -lingerie) verder.
 • 2022 Afscheid Franchise bedrijf

  Maastricht gaat als eerste onder eigen vlag (BY SAM -lingerie) verder.
 • 2020-2021 Corona Crisis

 • 2015/2016Opkomst online shoppen/crisis retail

 • 2015Maart opening te Maastricht

 • 2013Maart opening te Sittard

Er bestaat nogal wat verwarring over dat de zaken overgenomen zouden zijn, dit niet het geval! Dezelfde ondernemer en service, beter assortiment. We zijn gegaan voor de vrijheid!! De vrijheid om zelf te beslissen wat onze klant wil en hierop in te spelen. De inkoop en alles wat bij het ondernemerschap hoort, deed ik voor beide zaken al zelf. Over de jaren kwamen er steeds meer restricties binnen het franchisemodel en steeds meer verplichte en vaak onnodige kosten. De kapitaal vernietiging binnen de grote spelers staat niet in lijn met het maatschappelijk belang waar wij voor staan, we willen meewerken aan een betere wereld. Denk aan wegwerp etalages, gerecyclede tassen, volledige interieurs, vloeren meubilair etc die door de grote retail concepten als afval worden gezien. We zijn hiermee gestart door te recyclen wat mogelijk was van onze interieurs en etalagematerialen. Momenteel verdiepen we ons in de mogelijkheden van duurzamere verpakkingen.
 
Los daarvan, wij staan het dichts bij onze klant en willen dit privilege aanwenden om evenementen te organiseren waar de klanten iets aan hebben. Een plezierige beleving, een collectie die past bij de vraag van het moment. De mogelijkheid om kansen te zien en hierop in te kunnen spelen. Focus op persoonlijke service en vakkennis voor de klanten in tegenstelling tot het anoniem online shoppen. 
Klanten die ons al 10 jaar bezoeken, die we kennen, waar we een verhaal mee delen. En alle nieuwe klanten die we wekelijks als nieuwe klant mogen ontvangen en waar we hopen ook 10 jaar een verhaal mee te mogen delen. 
 
Ons vak is zo persoonlijk, we helpen met het wegnemen van onzekerheden. We doen dit door met veel aandacht te luisteren naar de onzekerheden en/of gebeurtenissen die spelen bij de persoon. We zoeken de lingerie, badmode en nachtmode voor de klant, waarin zij dat stukje zekerheid kan vinden om zich mooi en vrouwelijk te kunnen en mogen voelen. En dat gevoel is voor iedereen iets anders, daar komt onze vakkennis tot uiting. Iedereen heeft een eigen verhaal. We love to hear your stories and share ours!
 
We, wij en een aantal lokale ondernemers, hebben in november 2022 onze krachten gebundeld met het evenement: 'It's your time to shine' waar we veel dames hebben mogen ontvangen. Gezellig samenzijn, hapje en een drankje en heel veel lol onder de dames. De samenhorigheid was echt prachtig.
Wegens succes wordt dit vervolgt op 9 maart 2023 met het thema: 'lentekriebels'. Hier laten we met verschillende ondernemers samen de trends voor de lente zien. Heerlijk om na de winter weer te kunnen focussen op de lente en de zomer die in aantocht is. 
Stukje achtergrond over de ondernemer uit het zaken vrouwen 2015:
 
Het succes van haar Lincherie boutique in hartje Sittard smaakte naar méér.
Daarom opende zakenvrouw Samantha Ossel (35) dit voorjaar een tweede vestiging, dit keer in het centrum van Maastricht. En ook die lingeriezaak maakt een goede start. Samantha’s doel: “In iedere Limburgse stad van importantie een eigen Lincherie, zodat elke vrouw in Limburg geholpen kan worden met een goed passende lingerie set”

Van geboren en getogen in Eygelshoven, gemeente Kerkrade, naar Heerlen voor haar eerste boutique richting Sittard vertrokken. Nu anderhalf jaar later heeft ze verhuisplannen om wat zuidelijker te gaan vestigen dichter bij de vrienden en familie die haar dierbaar zijn. Haar moeder heeft een schoonmaakbedrijf, Ossel Schoonmaakbedrijf BV in Landgraaf. Dit bedrijf bestaat inmiddels ruim 35 jaar.
 
De ondernemersgeest heeft ze van geen vreemden. Al jong zijn Samantha, en
haar zussen, begonnen mee te werken in het familie bedrijf waar ze het
zakendoen en klantgericht te werk gaan heeft geleerd.
Al op haar 21ste proefde Samantha van het zelfstandig ondernemerschap, in een vernieuwend winkelbedrijf, welke ze na drie jaar heeft gesloten. Kort daarna startte ze, door vraag vanuit de markt, met een adviesbureau in financieel en operationeel bedrijfsadvies. Dit was echter niet haar passie en na alle drukte en hard werken besloot Samantha om een tijdje in loondienst te gaan werken en haar HBO studie Bedrijfskunde af te ronden.
 
Maar toch… Samantha keek op zekere dag in de spiegel en vroeg zich hardop
af: is dit nu wat ik de rest van mijn leven wil? Nee dus, ondernemen is haar
grootste passie en de zoektocht begint. “Ik was nog een tiener toen ik al zag
welke uitstraling goed passende lingerie heeft. Ik nam toen al geen genoegen
met minder dan perfect” Lang verhaal kort: na vele gesprekken met deze en
gene nam ze het tot nu toe beste zakelijke besluit in haar leven: “Ik begin een lingeriezaak met hoogwaardige collecties, uitmuntende service en vakkundige stylistes. Inmiddels zijn het twee zaken en het loopt echt super!”